Duurzaamheid

Duurzaamheid is belangrijker dan ooit. En daarom draagt Houtwarenhuis graag zijn steentje hier aan bij. Dit doen we met onze duurzame producten. We vertellen graag wat we nog meer doen om onze CO2-voetprint zo laag mogelijk te houden.

Verpakkingen

Wij maken voor de verzending van onze bestellingen gebruik van kartonnen verpakkingen en papieren tape. 

Onze kwetsbare producten verpakken we nog een keer extra in kraftpapier. Niet alleen voor extra veiligheid, maar het staat ook nog eens erg mooi. Loze ruimte bij verpakkingen proberen wij zoveel mogelijk te mijden. Mocht dit toch het geval zijn, dan vullen wij dit op met gerecycleerd opvulpapier.  

Hout

De handgemaakte producten van Houtwarenhuis zijn gemaakt van gecertificeerd hout.

Plan Toys – Sustainable toys

Het kinderspeelgoed in onze webshop is van het speelgoed merk Plan Toys. Het speelgoed bestaat enkel uit duurzame materialen en is geproduceerd op een ecologische en milieubewuste manier. Zo wordt het speelgoed gemaakt van natuurlijk rubberhout van rubberbomen die geen latex meer produceren. Ze hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan.

Plan Toys maakt alleen gebruik van natuurlijke lijm en kleurstoffen. De verpakkingen en handleidingen zijn gemaakt van gerecycleerd papier en biologisch afbreekbare soya-inkt. Het is daarom ook niet gek dat het merk verschillende duurzaamheid awards op hun naam heeft in staan.

Lees meer over Plan Toys.