Ons steentje bijdragen met het planten van bomen

Ons steentje bijdragen met het planten van bomen

Wist je dat wij bij elke bestelling één boom aanplanten? Dit doen wij in samenwerking met Eden Forest. Wij vinden duurzaamheid belangrijk en daarom willen wij iets teruggeven. Niet alleen door bomen te planten, maar ook door het verkopen van producten met een duurzaam verhaal.

Onze handgemaakte producten zoals de wandplanken, borrelplanken en badplanken worden gemaakt van gecertificeerd hout. Dit geeft de garantie dat het hout afkomstig is uit beheerde bossen.

Plant trees | Save lives

 

Eden forest is een non-profit organisatie gevestigd in Californië (Verenigde Staten). Zij zijn werkzaam in ontwikkelingslanden waar ontbossing plaatsvindt. Om extreme armoede te verminderen wordt er werkgelegenheid gecreëerd. In samenwerking met de lokale bevolking zorgt Eden Forest ervoor dat de bossen worden hersteld.

Eden Forest betaalt de bevolking voor het planten van bomen. Hierdoor ontstaat er een win-win situatie voor zowel de mens als natuur.  

 

Wij vinden het belangrijk om hier ons steentje aan bij te dragen en daarom staan wij bij elke bestelling een deel af aan deze non-profit organisatie. Zodat zowel de lokale bevolking als de natuur een eerlijke kans krijgt om te herstellen, ontwikkelen en groeien.

 

Wij hebben onze speciale aandacht gefocust op het project in Madagascar. Madagascar is een eiland waar meer dan 200.000 verschillende soorten planten en dieren zijn die nergens anders ter wereld voorkomen. Toch is meer dan 90% van de oorspronkelijke bossen in Madagascar vernietigd, waardoor vele diersoorten zijn verdreven en de lokale bevolking niet meer in staat is om van het land te leven. Herstel is dus belangrijk!

Hier kun je onze Eden Forest pagina vinden waarop te zien is hoeveel bomen wij hebben aangeplant.  

Houtwarenhuis.nl hoopt in ieder geval een klein beetje bij te kunnen dragen bij dit herstel. Help jij ons mee? Koop je producten bij Houtwarenhuis.nl of vertel het je vrienden, kennissen of familie. Het begint allemaal bij bewustwording.


Dankjewel.

Groet,

Marthijn