Houten bestekbakken: een stijlvolle opbergoplossing voor je bestek

Houten bestekbakken: een stijlvolle opbergoplossing voor je bestek

Houten bestekbakken zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar ook nog eens erg mooi om naar te kijken.

Ben je op zoek naar een uniek cadeau voor een vriend(in), familielid of goede kennis? Of wil extra opbergruimte voor als jouw bestek in de keuken? Onze bestekbakken van bamboe zijn een duurzame en stijlvolle opbergoplossing voor je bestek. In dit artikel lees je meer over de voordelen van houten bestekbakken en waar je op moet letten bij het kopen van een houten bestekbak.

 Wat zijn de voordelen van houten bestekbakken:

 

 1. Natuurlijk: Houten bestekbakken gaan lang mee en zijn een beter alternatief voor plastic bestekbakken. De bestekbakken zijn namelijk gemaakt van gecertificeerd bamboe materiaal. Bamboe behoort tot de snelste groeiers in het plantenrijk.

 

 1. Stijlvol: Houten bestekbakken hebben een natuurlijke uitstraling en zijn daardoor een mooie toevoeging aan je keukeninterieur. Combineer het met andere houten keukenaccessoires om de uitstraling compleet te maken. Wat dacht je van een houten snijplank of een houten wijnrek.

 

 1. Veelzijdig: Houten bestekbakken zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen, waardoor er voor elke keuken wel een passende houten bestekbak te vinden is. Zo verkopen wij bestekbakken van 33,5 cm, 38 cm, 43 cm, 45 cm, 47 cm en 50 cm diep.

 

 1. Hygiënisch: Hout heeft van nature antibacteriële eigenschappen, waardoor houten bestekbakken hygiënischer zijn dan plastic bestekbakken. Naast de stijvolle uitstraling is het ook nog eens een veilige keus.

 

 1. Gemakkelijk schoon te maken: Houten bestekbakken zijn gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Met een vochtige doek en wat afwasmiddel maak je de bestekbak zo weer schoon. Het bamboe is namelijk waterbestending, dus je hoeft niet bang te zijn dat jouw bestekbakken defect gaan.

 

Voordat je een houten bestek gaat kopen is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. We hebben ze hieronder voor je opgesomd:

Afmetingen: Meet eerst de binnenafmetingen van je keukenlade op voordat je een houten bestekbak koopt, om er zeker van te zijn dat de bestekbak in je lade past. Vervolgens kies je de diepte van de bestekbak die het beste bij jou past. Bij Houtwarenhuis.nl kun je kiezen voor de volgende bestekbakken.

   

  Materiaal: Kies voor een houtsoort die past bij je keukeninterieur en die goed bestand is tegen vocht en vuil, zoals onze bamboe bestekbakken.

   

  Vakindeling: Let op de vakindeling van de bestekbak. Sommige bestekbakken hebben vaste vakken voor messen, lepels en vorken, terwijl andere bestekbakken een flexibele indeling hebben die je zelf kunt bepalen.

   

  Prijs: Houten bestekbakken zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Bedenk van tevoren wat je budget is en kies een bestekbak die hier binnen past. Zo heb je al houten bestekbakken in ons assortiment vanaf €20,95.

   

  Conclusie: een houten bestekbak is een duurzame en stijlvolle opbergoplossing voor je bestek. Houten bestekbakken hebben veel voordelen ten opzichte van plastic bestekbakken, zoals hun natuurlijke uitstraling, hygiëne en gemakkelijke schoonmaak.