Waar moet ik opletten bij het kopen van een badplank?

Waar moet ik opletten bij het kopen van een badplank?

Een badplank is een prachtige eyecatcher in jouw badkamer. Naast de mooie, natuurlijke uitstraling is het ook nog eens erg praktisch. Wij snappen daarom maar al te goed dat je er zelf ook eentje wilt hebben. Bij Houtwarenhuis.nl verkopen we verschillende soorten badplanken. In dit blogartikel geven we tips waar je op moet letten bij het kopen van een plank voor in bad.

 

Tip 1: meet de breedte van het bad of de badkuip

 

Voordat je een houten badplank gaat kopen, is het belangrijk om de breedte van je bad of badkuip op te meten. Je kunt hiervoor een rolmaat of meetlint gebruiken. Meet de buitenste randen van je bad op. Op basis hiervan heb je de breedte van jouw bad. De breedte van het bad is van belang om te bepalen welke badplank van hout voor jouw badkuip het meest geschikt is. Wij verkopen diverse afmetingen, waaronder: 70 cm, 75 cm, 80 cm, 85 cm en 90 cm. Zo bieden we voor elk bad een geschikte bad plank. Een gemiddeld bad is 80 cm breed. Onze badplank 80 cm wordt daarom ook het meest verkocht in onze shop. Kortom, vergeet niet om van tevoren de breedte van je bad op te meten. Je wilt immers dat het badplankje stabiel op je bad blijft staan. 

 

Tip 2: Kiezen van de juiste soort badplank

 

Wij verkopen verschillende houten badplanken. Zo verkopen we een badplank zwart, een badplank eiken naturel en een badplank hout in een warme kleur. Ook leveren we twee soorten bamboe badplanken. De materialen zijn allemaal duurzaam. Zowel de bamboe badplank als de badplank van eikenhout zijn gecertificeerd. Dit geeft de garantie dat het hout en bamboe afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Om te bepalen welk badplankje voor jouw badkamer het meest geschikt is, is het van belang om te kijken naar de inrichting, decoratie, kleurgebruik van jouw badkamer.

 

Badplank zwart

 

Zo wordt de badplank zwart veel gekocht in badkamers met zwarte tinten. Deze zwarte tinten zie je terugkomen in bijvoorbeeld de douchekop, kranen of handgrepen. Het geeft je badkamer een luxe uitstraling. Het zwart wordt vaak gecombineerd met veel witte tinten. Een strakke, luxe badkamer zonder een zwarte plank voor in bad is dus onmisbaar! Je kunt kiezen voor een houten badplank met of zonder gleuf. Alle planken voor in bad zijn gemaakt van eikenhout. In de planken met gleuf plaats je eenvoudig een iPad of tablet. Ontspan vanuit bad en geniet van jouw favoriete Netflix-serie of film.Wil je jouw bad plank puur gebruiken als decoratie dan kun je hem ook zonder gleuf aanschaf. Deze badplank zwart kun je decoreren met een mooie plant of prachtige zwarte kaarsen.

 

Badplank hout in naturel kleur

 

Heeft jouw badkamer meer lichte tinten en eiken badkamermeubels? Kies dan voor de badplank van hout in naturel kleur. Deze bad plank geeft je badkamer een natuurlijke uitstraling door de lichte houtstructuur. Het badplankje is gemaakt van eikenhout.

 

Geniet van een ontspannen avondje met deze plank voor in bad. Plaats een iPad of tijdschrift in de houder en neem even een momentje voor jezelf om je hoofd leeg te maken. Je kunt ook een naturel plank voor in bad zonder houden nemen. Hierdoor is het mogelijk om een aantal mooie decoratie items op het badplankje te plaatsen.

 

Bijvoorbeeld een badborstel, was- of haarproducten of een waxine lichthouder. Laat je creativiteit de vrije loop. Maak de natuurlijke uitstraling van je badkamer compleet met een aantal leuke jungleplanten zoals een monstera of een strelitzia.

 

Bad plank in een warme kleur

 

Een bad plank in een warme kleur maakt van jouw badkamer een hartverwarmende en comfortabele plek. De plank voor in bad geeft een gevoel van rust en ontspanning. Combineer warme materialen in de badkamer met één van onze houten badplanken. Temperatuur wordt geassocieerd met een emotie. Hierdoor zal elke kleurtint een emotie oproepen. In de herfst en winter willen mensen vaak hun woning een knusse sfeer geven. De badkamer is de ideale plek om je terug te trekken en te kunnen ontspannen. Er is niks lekkerder dan een warm bad te nemen en te genieten van een goed boek of een leuke film of serie.

 

 

Met een badplankje plaats je eenvoudig een tablet of smartphone in de houder. De badkamer is een ruimte waar je volledig tot rust hoort te komen. Denk aan warme kleuren zoals hout. Hout hoef je niet alleen terug te laten komen in een plank voor in bad. Maar je kunt bijvoorbeeld ook voor een houten wastafelmeubel of houten accessoires kiezen zoals een houten wandplank. Zijn de warme badplanken iets voor jou? Neem dan een kijkje tussen de bad planken van Houtwarenhuis.nl.

 

 

 

Tip 3: plaatsen of monteren van de badplank

 

Nu je de breedte en het soort badplank hebt bepaald, moet je alleen nog de bad plank op je bad of badkuip plaatsen. Gelukkig heb wij geen ingewikkeld montagesysteem waarmee je de plank op het bad hoeft te monteren. Zodra je jouw badplank van hout hebt besteld en ontvangen. Hoef je hem alleen nog maar uit te pakken en op je bad te leggen. Vervolgens kun je direct genieten van een ontspannen avond in bad.

 

De reden om niet voor een montagesysteem te kiezen, is omdat je anders te veel bewerkingen op de plank krijgt. Dit maakt het badplankje qua uiterlijk erg onrustig en niet fraai. Gelukkig staat de plank altijd stabiel op je bad, dus je hoeft niet bang te zijn dat deze snel zal verschuiven. Uiteraard moet je er wel zelf voor oppassen dat je de badplank niet omstoot, zodra je uit bad gaat. Plaats de plank altijd eerst uit bad, voordat je jezelf gaat afdrogen.

 

Ben jij enthousiast geworden en wil jij ook jouw eigen badplank kopen? Dan kan door eenvoudig via onze webshop een geschikte bad plank te kiezen en zo kun ook jij genieten van overheerlijke avondjes in bad onder het genot van een wijntje, biertje of kopje koffie in bad. Al onze badplanken zijn van eiken gemaakt.